OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH ĐAКA PRVAКA

Upis u prvi razred školske 2022/2023. godine vršiće se od 1.4.2022. godine. Roditelji imaju mogućnost da putem aplikacije eZakazivanje na eUpravi zakažu termin za testiranje i upis budućih prvaka. Aplikacija će roditeljima biti dostupna od 21. marta do 31.maja 2022. godine. Ukoliko roditelj ne želi da zakaže termin elektronskim putem, već se odluči da pozove Školu, ovlašćeno lice će u ime roditelja zakazati termin za testiranje i upis deteta kroz aplikaciju. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je podršku roditeljima u vezi sa eZakazivanjem termina za upis i testiranje deteta u OŠ. Sva pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina mogu se postaviti na kontakt telefon 0117350557.

Roditelji prilikom upisa daju podatke o svom i detetovom JMBG, ali ne podnose dokumenta, jer aplikacija eUpis omogućava školi preuzimanje podataka o učeniku (izvod iz matične knjige rođenih, evidencija prebivališta i podaci o obavljenom lekarskom pregledu). U cilju dobijanja potvde o izvršenom sistematskom pregledu, neophodno je da roditelj sa detetom ode u Dečiji dispanzer Doma zdravlja radi obavljanja svih specijalističkih pregleda za upis u prvi razred. Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa dobija se nakon realizacije.

U prvi razred školske 2022/2023. godine redovno se upisuju deca rođena od 1. marta 2015. do kraja februara 2016. godine, odnosno ona deca koja do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 032/5736-138

Direktor škole
Branka Žižović