OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAКA

OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAКA

Upis u prvi razred školske 2023/2024. godine, vršiće se od 1.4.2023. godine do 31.5.2023. godine. Roditelji imaju mogućnost da putem aplikacije E-zakazivanje na Eupravi zakažu termin za testiranje i upis budućih prvaka. Aplikacija će roditeljima biti dostupna od 20. marta do 31. maja 2023. godine. Ukoliko roditelj ne želi da zakaže termin elektronskim putem , već se odluči da pozove Školu, ovlašćeno lice će u ime roditelja zakazati termin za testiranje i upis deteta kroz aplikaciju. Ministarstvo prosvete je obezbedilo podršku roditeljima u vezi sa e-zakazivanjem termina za upis i testiranje deteta u OŠ. Sva pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina, mogu se postaviti na kontakt telefon 011/735-05-57.

Roditelji prilikom upisa daju podatke o svom i detetovom JMBG-u, ali ne podnose dokumenta, jer aplikacija EUPIS omogućava Školi preuzimanje podataka o učeniku (Izvod iz matične knjige rođenih, evidencija prebivališta i podaci o obavljenom lekarskom pregledu). U cilju dobijanja potvrde o izvršenom sistematskom pregledu, neophodno je da roditelj sa detetom ode u dečiji dispanzer Doma zdravlja radi obavljanja svih specijalističih pregleda za upis u prvi razred. Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa, dobija se nakon realizacije.

U prvi razred školske 2023/2024. godine, redovno se upisuju deca rođena od 1. marta 2016. godine, do kraja februara 2017. godine, odnosno ona deca koja do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 032/5736-138

Direktor škole
Branka Žižović