Obaveštenje za roditelje budućih đaka prvaka

Upis u prvi razred školske 2021/2022. godine vršiće se od 01.04.2021. godine. Roditelji imaju mogućnost da putem aplikacije eZakazivanje na eUpravi zakažu termin za testiranje i upis budućih prvaka. Aplikacija će roditeljima biti dostupna od 22. marta do 28.maja 2021. godine. Ukoliko roditelj ne želi da zakaže termin elektronskim putem, već se odluči da pozove Školu, ovlašćeno lice će u ime roditelja zakazati termin za testiranje i upis deteta kroz aplikaciju. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je podršku roditeljima u vezi sa eZakazivanjem termina za upis i testiranje deteta u OŠ. Sva pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina mogu se postaviti na kontakt telefon 0117350557.

Roditelji prilikom upisa daju podatke o svom i detetovom JMBG, ali ne podnose dokumenta, jer aplikacija eUpis omogućava školi preuzimanje podataka o učeniku (izvod iz matične knjige rođenih, evidencija prebivališta i podaci o obavljenom lekarskom pregledu). U cilju dobijanja potvde o izvršenom sistematskom pregledu, neophodno je da roditelj sa detetom ode u Dečiji dispanzer Doma zdravlja radi obavljanja svih specijalističkih pregleda za upis u prvi razred. Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa dobija se nakon realizacije.

U prvi razred školske 2021/2022. godine redovno se upisuju deca rođena od 1. marta 2014. do 1. marta 2015. godine, odnosno ona deca koja do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 032/5736-138

Direktor škole
Branka Žižović