Renovirana škola u Polomu sredstvima donatora

Škola u Polomu je izdvojeno odeljenje škole „ Takovski ustanak“ Takovo, koje je četvororazredna škola. Škola je izgrađena i počela sa radom 1952.godine i do danas nije ozbiljnije renovirana izuzev redovnog održavanja.

Na početku ove školske 2019/20. Godine u polomu su počeli ozbiljni radovi na renoviranju škole. Radovi su počeli sredstvima donatora a onda se uključila i Mesna zajednica, lokalna samouprava kao roditelji učenika.

Sredstvima Milovana Draškića na školi je odrađena fasada sa izolacijom , unutrašnjost učionice, zamenjeni prozori i vrata na učionici i kupljena kompjuterska oprema za školu, oprema za kuhinju, sportski rekviziti.

Donatorskim sredstima i ulaganju su učestvovali i Radoš Despotović i Radovin Đurđević, koji su zamenili prozore na trpezariji, nabavili belu tablu za učionicu i uestvovali u pripremi proslave.

Lokalna samouprava je iz redovne budžetske rezerve izdvojila sredstva za nameštaj za učionicu .

Mesna zajednica i roditelji učenika su takođe učestvovali , sarađivali i pomagali u svim fazama dok su trajali radovi a potom su organizovali proslavu na kojoj je uz priredbu učenika direktor škole Branka Žižović podelila zahvalnice svima koji su doprineli da ova škola zasija u svom novom ruhu.

Najradosniji su učenici koji od sada borave u prijatnom, toplom i svetlom prostoru. Važno je istaći da se broj učenika iz godine u godinu u Polomu povećava.

Na skupu se obratila i zamenica predsednika opštine, gospođa Jadranka Dostanić, koja je ovom prilikom podržala ovakve i slične aktivnosti u našoj opštini i istakla važnost saradnje između lokalne samouprave, mesnih zajednica i škola.

Branka Žižović