Milanovačka i starodubska škola potpisale Povelju o saradnji

Direktorka Osnovne škole „Takovski ustanak“ Takovo Branka Žižović i profesorka ruskog jezika Ksenija Radojičić, po pozivu gradonačelnika grada Staroduba Dimitrija Vinokurova, bile su u radnoj poseti pomenutom gradu u Brjanskoj oblasti u Rusiji, s kojim je opština Gornji Milanovac prošle godine postala pobratimljena opština.

Poziv je usledio povodom proslave Dana oslobođenja grada Staroduba od nemačko-fašističkih okupatora. Tom prilikom je sa školom „ Starodubska srednja obrazovna škola N2“ potpisana Povelja o saradnji, čije zajedničke aktivnosti imaju za cilj razvijanje saradnje u oblasti formiranja aktivnog životnog položaja i kulturne razmene interesa, stvaranje uslova za saradnju, kao što su: održavanje zajedničkih zvaničnih sastanaka, izleta, ekskurzija, konferencija, demonstracija, likovnih predstava, seminara, okruglih stolova, razmene nastavnika, studenata, priprema zajedničkih projekata i metodičkih publikacija. Tom prilikom su direktori dve škole zasadili u dvorištu škole drvo prijateljstva, a ceo događaj su propratili i lokalni mediji.

Tokom boravka u Starodubu, direktorka Branka Žižović i profesorka Ksenija Radojičić posetile su dve osnovne škole i jednu vojnu školu u tom gradu, a dogovorena je i poseta predstavnika škole sa kojom je potpisana Povelja, našem gradu i školi „ Takovski ustanak“ Takovo za april mesec, kada i škola u Takovu obeležava Dan škole.

Podsetimo, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i gradonačelnik ruskog grada Starodub Dimitri Vinokurov potpisali su u decembru prošle godine Sporazum o uspostavljanju saradnje između ove dve zajednice. Osnovni cilj potpisivanja sporazuma jeste razvijanje saradnje dve zemlje u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, nauke, tehnologije, sporta i omladine, a u želji da se ojačaju prijateljski odnosi između dva naroda.

Vest preuzeta sa “Glas Zapadne Srbije”.