Sportske aktivnosti u Takovu povodom obeležavanja Dečje nedelje

O održanom nizu sportskih školskih takmičenja u periodu od 7.10.2019. godine do 13.10.2019. godine za učenike od prvog do osmog razreda povodom Dečje nedelje. Ove školske godine Dečja nedelja obeležena je pod slogaom „Da pravo svako dete uživa lako“. Naša škola je ovu manifestaciju obeležila sportskim takmičenjima učenika u :

  • basketu;
  • malom fudbalu;
  • rukometu;
  • „mini odbojci“;
  • poligonu spretnosti ( učenici od 1-4. razreda).

U Takovu je za mali fudbal prijavljeno šest ekipa dečaka i dve ekipe devojčica. Sve ekipe dečaka i devojčica su bile mešovite, u smislu da su u jednoj ekipi mogli igrati učenici i učenice različitog uzrasta od petog do osmog razreda. Rezultati utakmica:

Dečaci:
„Stariji“ – „Mlađi“ 1:3
„Beli“ – „Žuti“ 8:11
„Aranđelova“ ekipa – „Filipove“ ekipe 1:3

Devojčice:
„Sedmakinje“ – „Šestakinje“ 3:0
„Peti“ – „Šesti“ 3:6

Učenici osmog razreda u Takovu odigrali su basket 3:3, dečaci protiv devojčica. Pobedili su dečaci rezultatom 18:10.

Za rukomet prijavljene su četiri ekipe devojčica od petog do osmog razreda.. Prvu utakmicu odigrale su devojčice mešovitih ekipa učenica petog i šestog razreda. Pobedila je ekipa „Belih“ ekipu „Žutih“ rezultatom 14:13. Drugu utakmicu igrale su učenice petog i osmog razreda protiv učenica šestog i sedmog. Pobedila je ekipa „Žutih“ (6. i 7. razred) ekipu „Šarenih“(5. i 8. razred) rezultatom 12:11.

Odbojku su igrale samo dve ekipe devojčica, učenice sedmog i osmog razreda. Pobedile su devojčice osmog razreda rezultatom 25:16.

U Boljkovcima su učenici od trećeg do osmog razreda igrali utakmice u malom fudbalu. Prva utakmica završena je rezultatom 6:7 za „Velike“, dok je druga utakmica završena pobedom „Plavih“ nad ekipom „Crvenih“ rezultatom 8:5.

U basketu su se takmičile dve ekipe učenika od petog do osmog razreda.. „Osmaci“ su dobili „Male“ rezultatom 20:12.

Poligon spretnosti organizovan je u IO Banjani za učenike svih razreda. Poligon je izabran iz praktičnih razloga, jer jedino taj vid takmičenja može da uključi veliki broj dece različitog uzrasta i sposobnosti.